Zondag 29 december FAMILIEVOORSTELLING ‘DE KOFFER’ Aanvang 15.30 uur

 

Entree: € 19,50

De Koffer.

Mijn koffer, jouw koffer. Wat zit er in? Met welke talenten, ambities en dromen ben jij geboren? Welke dromen en talenten haal je uit je koffer en laat je aan de buitenwereld zien? En wat blijft er in je koffer zitten en waarom? De Koffer is een voorstelling waarin de vreugde van het uitoefenen van een kunstvorm voelbaar is in combinatie met de onzekerheid van prestatie, ambitie en verwachting. Een universeel principe. En het is een warme uitnodiging om je eigen koffer te openen en aan de slag te gaan met je dromen en talenten. Stichting Samar wil met De Koffer een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin een ieder zich vrij en veilig kan voelen in zijn creatieve zelfexpressie.

 

Uitvoerend team

Het uitvoerend team bestaat uit een grote diversiteit qua leeftijd en

ervaring: van jong talent tot pensioengerechtigd en alles daar tussenin.

Dit past goed bij de specifieke rollen zoals Jan Arendz in de rol van dirigent van het leven wat een prachtig contrast geeft met de jonge ballerina die op een hele andere manier met haar koffer bezig is.

 

Jan Arendz, al zo’n 50 jaar actief in de toneelwereld van Fryslân en bekend van onder andere JM Teaterwurk, Tryater, Omrop Fryslân en verschillende Friese films.

 

Frans Douwe Slot is een Friese pianist die eerder studeerde aan de conservatoria van Groningen, Utrecht en Boedapest. Hij heeft meerdere cd’s opgenomen en treedt o.a. op met celliste Wytske Holtrop, violiste Lisa Jacobs en het Colori ensemble. Ook geeft Frans Douwe les op het conservatorium van Groningen.

 

Teke Hettinga is een Friese violiste die pas later aan het conservatorium ging studeren. Ze heeft meerdere theaterstukken voor kinderen gemaakt die duizenden kinderen verspreid door Fryslân kennis hebben laten maken met klassieke muziek. Op dit moment speelt ze met het programma Kleintje Klassiek een toegankelijk concertprogramma op verschillende podia in Fryslân.

 

Famke Anne van der Mark is een jonge Friese ballerina die als meisje al meedanste met de Notenkraker van het Nationale Ballet in Amsterdam. Ze heeft een brede dansopleiding en danst o.a. mee met het programma Kleintje Klassiek waar zes ook de choreografieën voor gemaakt heeft.

 

Bruun Kuijt woont sinds een paar jaar in Fryslân en is in heel Nederland actief als acteur, regisseur en schrijver. In Fryslân werkte hij voor Tryater, JM teaterwurk en regisseerde hij het muziekspektakel Titus, over het leven fan Titus Brandsma.

 

De Koffer wordt geproduceerd door Stichting Samar. Stichting Samar heeft als doel “het bevorderen van het Friese culturele klimaat in podiumkunsten waaronder Friestalig (muziek-)theater, (klassieke) muziek en ballet…

Entree: € 19,50

U kunt kaarten kopen aan de zaal of reserveren (tot drie uur vóór aanvang) via: reserveringen@groatekerk.nl

 of T 06-830 37 955 

Kaarten bestellen kan ook rechtstreeks via onderstaande link.

www.samar.frl.