Zondag 16 oktober, Jan de Vries met “Keel” in het Bildts vertaalde liedjes van de muzikant J.J.Cale, aanvang 15.30 uur

Keel is een project van de Bildtse zanger en liedschrijver Jan de Vries. Hij vertolkte 14 bekende en onbekendere nummers van de in 2013 overleden singer-songwriter J.J. Cale in het Bildts.

Steven Zwart

O.a. ‘They Call me the breeze’ (Se noeme mij De Vries), ‘Cocain’ (Kokaïne) en ‘After midnight’ (Na middernacht) zijn nummers van J.J. Cale die, vooral door toedoen van Eric Clapton, wereldwijd bekendheid kregen.

Door de bewerking en het overzetten in het Bildts hebben de liedjes een geheel eigen karakter gekregen. De link met het origineel bleef wel bestaan en ook de teksten bleven zo dicht mogelijk bij het origineel, maar de sound kreeg een duidelijk ‘JdeV-stempel’. Toch bleef de relaxte laid-back sfeer die ook J.J. Cale kenmerkte behouden. Dit alles heeft geresulteerd in een prachtig album dat in juni 2021 werd gepresenteerd en goed werd ontvangen. Samen met Ruben Bus op bas speelt Jan deze nummers live in een ingetogen en intieme setting bij ons in de Groate Kerk. Kom langs en laat je verrassen met deze heerlijke muziek!

Entree: € 12,50 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( toto drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Kijk voor meer info op:

jandevries.org

https://www.facebook.com/jandevries.org

https://www.youtube.com/watch?v=oykA_mGaQuA