Zomertentoonstelling

Van 13 juli tot en met 7 september iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur
Zomertentoonstelling “fotoarchief KV Het Noorden en kaatsen aan de Bildtdijken, slagwapens uit verschillende landen, kaatstegels, jubileumboeken en rariteiten, ingericht door Marty Slager uit St. Jacob.

Stichting Jabikspaad Fryslân heeft een kleine tentoonstelling ingericht over de pelgrimage naar Santiago de Compostela. Foto’s, kaarten en teksten informeren over de eeuwenoude Jacobustraditie en de Jacobswegen die leiden naar de kathedraal van Santiago. Eén van die Jacobswegen, het Jabikspaad, begint bij de Groate kerk in Sint-Jacobiparochie.

En een tentoonstelling van 105 jaar Muziekkorps “Aurora” , oude foto’s, krantenknipsels en oud filmmateriaal, ingericht door medewerkers van Bildts Aigene.
Aurora” is opgericht in1895 door dhr. Gerardus Wijngaarden, schoolmeester in Westhoek en in het jaar 2000 is dit voor de gemeenschap zo belangrijke vereniging ter ziele gegaan.

De toegang is gratis