ZOMEREXPOSITIE “ZIE MIJ”DOOR HET BIJBELS MUSEUM, vanaf 22 juni t/m 22 september

Tentoonstelling Bijbels museum in de Groate Kerk te St. Jacobiparochie.

Het bijbels museum is sinds 2020 een zgn. nomadisch museum: het museum heeft geen gebouw meer waar de eigen collectie tentoongesteld wordt. Het organiseert nu reizende tentoonstellingen met geleende objecten of met in opdracht gemaakte kunst in andere musea, in monumentale kerken en andere laagdrempelige gebouwen door het hele land.

Zie mij. De Bijbel in foto’s is zo’n reizende tentoonstelling. Deze is van 22 juni t/m 22 september te zien in de Groate kerk te St. Jacobiparochie.

Zie mij. De Bijbel in foto’s  brengt het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven. In deze tentoonstelling doet beeldend kunstenaar Caroline Waltman dat door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Ze koppelt deze foto’s aan door haar gekozen teksten uit de Bijbel. Zo blaast ze nieuw leven in de eeuwenoude verhalen.

Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen. Samen vormen zij een brede blik op de wereld. 

Een deel van de foto’s die in de tentoonstelling worden getoond, is gemaakt in de herkomstlanden van nieuwe Nederlanders. Hier ligt immers de oorsprong van veel Bijbelverhalen. Deze teksten zijn te lezen in het Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Fries en Tigrinya en dus voor veel mensen toegankelijk.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tentoonstelling: ‘Zie mij. De bijbel in foto’s’ – Doopsgezinden