Roon Staal, zanger,componist en acteur

Zondag 16 februari 2020 , 15.30 uur geeft zanger-pianist een concert in De Groate Kerk
te St.-Jacobiparochie

Roon Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland en Japan, waar hij ook aan zijn muzikale carrière werkt en geregeld concerten geeft.
Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad hij ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel. (Simon&Garfunkel).

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d’Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O’Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.

Zichzelf begeleidend vanachter de piano zal tijdens de concerten een greep uit zijn repertoire gebracht worden. Ballades en luisterliedjes als Promise, Peace, en Weet Waarom Je Leeft worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver en het meer klassieke Pie Jesu gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Nieuw in het repertoire zijn o.a. The Sound Of Silence van Simon en Garfunkel en Across The Universe van John Lennon.

Eigen foto UJ