Familievoorstelling: Jongerenkoor Lelielûd o.l.v. Martijn van Dongen. En verhalen verteld door Baukje Luinstra begeleid door Hein Jaap Hilarides op de piano.

Zondag 3 november 2019, 15.30 uur
Familievoorstelling: Jongerenkoor Lelielûd o.l.v. Martijn van Dongen en verhalen verteld door Baukje Luinstra begeleid door Hein Jaap Hilarides op de piano

En Babbelegúchys: Bildts programma fan Hein Jaap Hilarides en Bauky Luinstra. Bilkerts in hart en nieren, geboren en getogen in St.-Jabik en Westhoek, wer’t de mezyk en de humor út de Bildtse klaai omhoog komt.

Over jongerenkoor Lelielûd

Er is maar één instrument wat je altijd bij je draagt, en hoe heerlijk is het als je dit instrument traint en goed leert gebruiken! Daarom is het enorm belangrijk dat er koren bestaan, ook voor jeugd! In Baard repeteert onder leiding van Martijn van Dongen wekelijks jongerenkoor Lelielûd. Dit is een gezellig maar ook serieus koor voor jeugd die echt wat moois op de planken wil brengen. Hun repertoire is breed: van klassiek tot wereldmuziek. Op de repetities is veel aandacht voor stemvorming. Jaarlijks werkt het koor mee aan de Matthäus Passion in Bolsward; zingen met een groot koor, solisten en orkest, een onvergetelijke ervaring! Momenteel bestaat het koor uit 10 leden van 9 jaar tot 15 jaar oud.

Zondag 3 november zullen er liedjes uit allerlei windstreken op het programma staan; van het gedragen “It wite wiif” (bij velen wel bekend) tot een uitbundige Schotse dansmelodie, van het wonderschone “Dodi li” uit Israël tot het aanstekelijke “Lolo mi boto” uit Suriname. Soms zingt het koor eenstemmig, soms twee- of zelfs driestemmig, vaak met pianobegeleiding. Ook zullen er regelmatig stukjes solo te horen zijn. Laat u meevoeren in al deze verschillende sferen!

De Sjongende Pompeblèden

Babbelegúchys:

’t Belooft ’n gesellige boel te worren in de Groate Kerk met grappige ferhaaltsys, gedichys en fersys fan Bauky onder muzikale begelaiding fan Hein Jaap.

Bij de fersys en gedichys sille mooie en bijpassende illustrasys, maakt deur Hanna Teerenstra, te sien weze.

 ‘n Spesjale útnoadiging is d’r foor kines fan de groepen 1 t’m 4 fan de basisskoalen, foor haiten, mimmen, pakes, beppen en ândere belangstellenden.

Foto: Jaap de Boer

Entree €10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.