CONCERT JONGE TALENTEN

De Groate Kerk  biedt jonge talenten graag een podium . Na veel studeren proberen ze hun uiteindelijke doel  te bereiken om eens op de grote podia te staan. Dat is een lange weg.Welmoed Poelstra uit Hallum, pianiste 19 jaar en Borna Leon Simic , pianist en organist, 13 jaar  geven op zondag 29 maart een concert  in De Groate Kerk, aanvang 15.30 uur

Majenka Fotografie

Welmoed Poelstra (2000), Hallum, is op 10-jarige leeftijd begonnen met pianoles bij Harry Maring. Vanaf februari 2013 krijgt zij les in de talentenklas van Frans Douwe Slot in Heerenveen.

Zij behaalde in 2014 tijdens de Regiofinale van het Prinses Christina Concours in Groningen een eerste prijs.

In 2016 heeft zij deelgenomen aan de Internationale Musiksommer Campus Cleve in Duitsland.

Als duo met klarinettiste Nynke Dijkstra won zij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours 2018 in Groningen een eerste prijs, solistisch stond Welmoed in de Nationale finale in Den Haag.

Ditzelfde jaar werd haar tijdens het Peter de Grote Festival de Labberté-Hoedemaker Prijs toegekend. Tevens nam zij dat najaar deel aan het International Piano Competition for Young Musicians in Enschede.

Welmoed heeft masterclasses gevolgd bij Jan Wijn, Klára Würtz en Marietta Petkova.

Zowel bij het VII International Music Competition, “Heirs of Orpheus” in Bulgarije als het International Music Festival-Competition “Stars at Tenerife” 2019 heeft zij een eerste prijs behaald. Aansluitend aan deze concoursen heeft Welmoed twee maanden gestudeerd bij Tamara Poddubnaya in New York.

Borna Simic Leon

Borna Leon Simic (2006), Leeuwarden, was 12 jaar toen hij begon met piano les.

Vanaf maart 2018 volgde hij piano lessen bij muziekschool ,, It Heechste,, in Franeker.

Hij behaalde  in maart 2019 tijdens de derde editie Jeugd- Orgel concours in de Brom in Assen de eerste jury prijs en de publiek prijs.

Vanaf september 2019 volgt Borna piano en orgel lessen bij de Musicus piano en orgel docent Jochem Schuurman. Oktober 2019 heeft hij deelgenomen aan de Internationale SGO Orgel concours in Nieuwe kerk in Groningen.

Op 8 februari 2020 deed hij mee aan het prinses  Christina concours in Groningen.