Concert door het Colori Ensemble, zondagmiddag 2 oktober, 15.30 uur

Colori Ensemble

Het Colori Ensemble in triobezetting bestaat uit Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba). Het ensemble was regelmatig op Radio 4 te beluisteren en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk Den Haag en op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. In 2015, 2019 en 2022 kwamen voor het label Aliud Records respectievelijk de cd’s Colori miti, Evasio en Spectrum tot stand in samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf. Individueel wonnen de ensembleleden prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Het repertoire bestaat uit arrangementen van klassieke meesterwerken en originele composities.

Foppe Schut

Cesar Franck, Francis Poulenc en Jacques Ibert zijn beroemde Franse componisten die tot de verbeelding spreken, reden waarom het Colori Ensemble composities van hen laat horen in eigen arrangementen voor (alt)fluit, (alt)hobo en marimba. Volslagen onbekend, maar niet minder tot de verbeelding sprekend, is de Zwitser Pierre Bélier. Vanuit grote affiniteit met het werk van deze componist maakte Fries om utens Peter Visser van Béliers pianotrio een bewerking voor fluit, hobo en marimba. Syrinx van Debussy is ongetwijfeld het bekendste solostuk voor fluit. Rianne Jongsma laat horen waarom. De Variations on Japanese Children’s Songs van marimba-legende Keiko Abe zijn minder onschuldig dan de titel suggereert. Arjan Jongsma brengt op zijn marimba met volle overtuiging deze schijnbare tegenstelling tot klinken. Ben-Haim voert in zijn Three Songs without Words een murmelende en weemoedig klagende oriëntaalse verteller ten tonele, in dit geval vertolkt door Wilma Jongsma op althobo. Sterk contrasterend hiermee de afsluiting van dit kleurrijke concert: de onvolprezen Roemeense Volksdansen van Bartok, waarbij in zes minuten tijd zeven instrumenten de revue passeren.

Entree € 15,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de zaal of reserveren ( tot drie uur vóór aanvang) via

reserveringen@groatekerk.nl of T 0518-491792

Voor verder info: Oeds JongsmaManagement Colori Ensemble