Apollo Ensemble, herfstmuziek

Zondag 24 november 2019, 15.30 uur Groate Kerk St.-Jacobiparochie
Apollo Ensemble, herfstmuziek
Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek. Het speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan bracht het Apollo Ensemble onlangs de cd Het Hoofd van Haydn uit. Het album verscheen in combinatie met de gelijknamige roman van Theun de Vries, die voor deze gelegenheid opnieuw werd uitgegeven.

foto: Anne Meyer

In 1778 was de 22-jarige Mozart met zijn moeder in Parijs toen zij plotseling ziek werd en overleed. Een donkere periode voor hem. Terugin Salzburg schreef hij zijn misschien wel mooiste instrumentale werk, de symfonie concertante voor viool, altviool en orkest, met het ontroerende langzame middendeel, een klaagzang zonder woorden. Dit werk, samen met de symfonia concertante van Devienne, voor fluit, hobo, fagot, hoorn en orkest en de concertante van Cambini voor twee solo-violen en strijkers vormt een programma waarin de herfstkleuren doorklinken, net zoals in het gedicht “Herfstmuziek” van Adema van Scheltema waarop dit programma geïnspireerd is.

Entree € 17,50 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis

kaarten via https://www.klassiekemuziek.nl/apollo-ensemble