Jochem Schuurman (1989) kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Zijn professionele opleiding volgde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef hij een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen.

JochemSchuurman-Michelle-HamstraJochem is als kerkorganist verbonden aan de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Drachten. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Jochem Schuurman bespeelt het prachtige Van Dam-orgel in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie met Klassieke en Romantische orgelwerken, die goed passen bij het orgel. Zo ontstaat een afwisselend programma waarin het orgel in al zijn facetten te horen is.

Meer informatie over Jochem Schuurman kunt u vinden op zijn website www.jochemschuurman.nl

Fotograaf: Michelle Hamstra