4 Mei-Project 2017 brengt 'Chains of hope'

Voorvechters van mensenrechten, Chains of Hope, komen, vaak met gevaar voor eigen leven, op voor mensen die worden onderdrukt. Die beroofd zijn van het recht om vrij mens te zijn ongeacht geslacht, ras, geaardheid of culturele achtergrond.

Het programma bestaat uit muziek en tekst waarin deze strijd om rechtvaardigheid en de rol van voorvechters hoorbaar en zichtbaar is:
- een deel uit het 'Requiem' van Alfred Schnittke om slachtoffers van oorlog en sociaal onrecht te herdenken
- 'Chain of Hope' van Libby Larsen over de briefwisseling tijdens de slavernij in Amerika tussen de voorvechter Frederick Douglas en zijn medestrijders voor mensen- en vrouwenrechten Amy Post, Susan B. Anthony en Elizabeth Cady Stanton.
Dit stuk, een primeur, is speciaal herschreven voor het 4 Mei-Projekt.
-'Trzy Kolisanki opus-49' van Henryk Górecki (3 wiegeliedjes) vormen de volgende schakel van hoop. Ze staan symbool voor het recht op geborgenheid voor ieder mens, jong en oud.
- de liederencyclus 'I dream of Peace' van Libby Larsen is gebaseerd op gedichten en brieven van kinderen uit voormalig Joegoslavië ten tijde van de burgeroorlog van 1991 tot 1999. Een eerbetoon aan hun dromen, hun getuigenis en een protest.

2017-05-14-4-mei-koor
Als slot de zin: We would start a new ......... Een moment om ons af te vragen welke rol wij kunnen vervullen om rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid te versterken. Wat kunnen wij in onze tijd leren van deze voorvechters?

Dirigent en artistiek leider is Pieter Kole, de muzikale begeleiding is van Olga Karelova (piano), Tsjisse de Jong (slagwerk) en Jarick Bruinsma (slagwerk). Kees Boomsma (bariton) en Joyce Louiza (actrice) vertolken de rollen in 'Chain of Hope'. De regie is in handen van Ton Rohde. Licht en geluid worden verzorgd door Louwrens Ellens en Rick van der Molen.

Entree €15,00. Korting tot en met 18 jaar of CJP €10,00
Aanvullende informatie en reserveringen