Het koor "De Bútsoekers" is inmiddels 13 jaren jong en begon ooit als shantykoor en had dus ook een daarbij passend repertoire. Hun eerste CD met als titel: "Met 'e kop yn'e wyn" bevatte dan ook vrijwel alleen shanty en sea songs. Op hun CD nummer 2 getiteld "Nybút", staan al een aantal andere nummers en zo werd de koers langzamerhand bijgesteld en heeft het koor dan ook de aanhef shantykoor laten varen. Hun hedendaagse repertoire bevat Engelse en Ierse ballads, maar ook nummers van artiesten zoals John Denver, Udo Jurgens, Elvis Presley, Everly Brothers, Louis Amstrong, Jim Reeves, The Cats en vele anderen.

De nieuwe naam: "De Butsoekers, een koor vol muziek" dekt dan ook veel beter de muzikale lading van vandaag de dag.

2017-04-23-Butsoekers-Mw.B.WadmanFoto: B. Wadman
Entree € 10,00 voor volwassen, kinderen tot 16 jaar gratis