In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht door enkele bekende spelers uit de Friese brassbandtop. De doelstelling van de oprichters was het publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau. Vanaf het eerste concert in het Groningse Bourtange werd opgetreden zonder dirigent en werd de presentatie verzorgd door de eigen leden, waardoor een beter contact met het publiek ontstond.
2017-02-19-Fryslanbrass
Een aantal leden van het ensemble hebben een professionele muziekopleiding genoten en zijn werkzaam als dirigent, muziekleraar of jurylid. Fryslân Brass heeft niet alleen in Friesland, maar ook buiten de provincie diverse concerten gegeven, onder meer in Elspeet, Leiden, Warmond, Haarlem en Aalten en zelfs twee concerten in Hannover. Daarnaast heeft Fryslân Brass in 2003 een concerttour naar Wenen en Boedapest gemaakt en vervolgens in 2008 nog een concertreis naar Tsjechië. Fryslân Brass heeft inmiddels een zeer veelzijdig repertoire opgebouwd van klassieke tot moderne amusementsmuziek.

Enkele recensies vanuit de media:
* Vaklui Fryslân Brass tonen meesterschap.
* Technisch perfect en muzikaal van grote klasse.
* Bewondering afdwingend optreden.
* Een ensemble dat door een optelsom van muzikaal gedreven en technisch begaafde muzikanten met een lampje gezocht moet worden

Tetsje kreeg muziek al in de wieg mee. Ze was lid van het plaatselijke kinderkoor en speelde cornet, onder meer bij de vermaarde brassband de Wâldsang uit Buitenpost. Maar zingen bleek haar grote talent en passie. Tetsje studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium. Ze slaagde in 1995 voor het diploma docerend musicus. Daarna vervolgde ze haar studie aan het conservatorium in Utrecht. In 1999 behaalde ze het diploma uitvoerend musicus. Ze kreeg les van Wendela Bronsgeest, Carolyn Watkinson en Meinard Kraak, en studeerde ook enige tijd aan de befaamde Musik Hochschule te Dresden. Momenteel wordt ze gecoacht door Meinard Kraak en Adi le Gué.

Naast optredens op2016-02-19-TetsjevanderKooi bekende plaatsen als de Pieterskerk in Leiden, de Grote Kerk in Naarden en de Doelen in Rotterdam, treedt Tetsje graag op in andere sfeervolle kerken en theaters in Nederland. Ook verleent ze regelmatig medewerking aan radio- en tv-opnames. Ze gaf concerten in Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland en maakte concertreizen naar de Verenigde Staten.
Daarnaast organiseert Tetsje in eigen beheer intieme kerst-, passie- en andere concerten in Fryslân. Ze zoekt daarvoor de samenwerking met gerenommeerde muzikanten en vertellers uit binnen- en buitenland. De prachtige oude Friese kerken gebruikt ze daarvoor graag als podium.

Deze middag zal een bijzondere muzikale samenwerking worden tussen Fryslân Brass en Tetsje van der Kooi.

Entree € 12,50 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis