Het was in 2008, dat de bekende dirigent Gerrit Heeringa met 12 muzikanten een orkest oprichtte met als standplaats Leeuwarden. Twee jaar later waren bijna alle secties bezet en kwamen de muzikanten uit alle delen van Fryslân. Helaas overleed Gerrit in 2010 aan een ernstige ziekte. Met de vraag of het Hafabra orkest na zijn zijn overlijden zijn naam mocht dragen, stemde hij in. Zijn dochter Saskia Heeringa volgde haar vader op als dirigent, maar door drukke werkzaamheden moest zij na een jaar het stokje er bij neerleggen.

Het Gerrit Heeringa Orkest viert dit jaar haar 10 jarig bestaan o.l.v. Menno Haantjes. Bekend als dirigent van o.a. Eendracht maakt Macht uit Aldegea (W) heeft hij zijn sporen ook bij Aurora in St.-Jabik achter gelaten. Velen zullen hem daarvan nog kennen.

2018-03-24-GerritHeeringaOrkest
Bijzonder is dat het 10-jarig jubileum samen gevierd wordt met Saskia Heeringa met de muziekgroep "Redlok". Afwisselend met het GHO zal deze groep bestaande uit Saskia en haar kinderen een muzikale bijdrage leveren met een Keltisch tintje, Elvis Presley en bekende pop. Dit alles begeleid met vioolspel, zang, mandoline en piano en niet te vergeten "dans". Alles als een hommage aan Gerrit Heeringa: dirigent, oprichter van het Geert Heeringa Orkest  heit en pake van "Redlok".

Entree € 5,00 voor volwassenen en kinderen