Hij is nog maar net zeventien jaar en heeft al overal opgetreden: in Duitsland, in Italië speciaal voor prinses Christina, in Canada, in de Verenigde Staten. Zondagmiddag speelt Tim de Vries, een van de grootste viooltalenten in Nederland, in De Groate Kerk. Op het programma staan delen van de Eerste Vioolsonate van Johann Sebastian Bach, de complete Derde Vioolsonate van Johannes Brahms en de spetterende Zigeunerweisen van Pablo de Sarasate.

In mei 2011 trad Tim, toen tien jaar jong, voor het eerst op in De Groate Kerk. Wat hem als violist onderscheidt is zijn bijzonder sterke linkerhand, de prachtige eigen 'toon' die hij weet te maken en zijn vermogen om via zijn instrument verhalen te vertellen. In 2012 won hij het eerste Prinses Christina Junior Concours in een veld van 180 deelnemers op alle instrumenten, in 2014 was hij te gast in De Wereld Draait Door en in 2018 zal hij met het Metropole Orkest soleren in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

2017-11-26-TimTim studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert. Hij bespeelt een bijzondere viool, een Enrico Ceruti uit het Italiaanse Cremona, gebouwd in 1839. Zondag wordt hij aan de vleugel begeleid door Marta Liébana. Zij studeerde in Madrid, Helsinki en Amsterdam, werkt bij de Dutch National Opera Academy en als pianodocente aan het Conservatorium van Amsterdam. De middag begint met een korte presentatie van de dichtbundel Opskuorgebieten van Tims vader, de Friese dichter Abe de Vries uit Oudebildtzijl.

Entree € 10,00