"Pelgrimeren in het licht van de Melkweg"

FotoJanBonefaas-DeMelkweg
Foto: Jan Bonefaas

Pelgrimage in foto’s beelden en gedichten
Dick en Sidon Wesselius nemen u mee op hun tocht naar Santiago de Compostela.

Stempels
Heraldische afbeeldingen ontworpen door Jelle Terluin naar een idee van pastoor Jan Romkes van der Wal. Het Jabikspaad loopt langs oude heerwegen. Voor de dorpen die liggen aan het Jabikspaad zijn aan de hand van hun geschiedenis stempels gemaakt.

Labyrinth
h
et labyrinth van Jan Romkes van der Wal. Hoe vind je je weg op het pelgrimspad. In 12 “stappen” langs de pelgrimsweg.

In de vitrines
Materiaal over pelgrimeren door Janneke Schievink en Gerlof Katuin.

Foto's van Marty Slager laten De Groate Kerk en Zwarte Haan zien.

Wadvissen
Wadvissen boven (voormalig) het Bildt was flink aanpakken. Roel de Weert laat in beeld en materiaal het vissen uit het verleden zien.

Wierookvat
Speciaal voor deze zomer geplaatst in de kerk in St.-Jacobiparochie.

Tijdens de zomertentoonstelling "Pelgrimeren in het licht van de Melkweg"
is de kerk open op zaterdagen van 13.00 - 16.00 uur.

U bent van harte welkom!

De toegang is vrij!

2018-07-28-Peterdegrotefestival

1918 – 2018: Claude Debussy 2

Voorafgaand aan het concert vindt een wandeling plaats rondom St.-Jacobiparochie en de dijk met aansluitend een diner bij restaurant De Zwarte Haan. Dit arrangement begint om 16.00 uur bij De Groate Kerk.

Prijs concert € 24,-
Prijs concert incl. arrangement € 57,-

Aanvang concert 20.15 uur
Meer informatie kunt u vinden op www.peterdegrotefestival.nl
Reserveren kan via www.peterdegrotefestival.nl - 050-5951306 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo-Santiago-aan-het-Wad

Zaterdag 3 februari jl. is de pelgrimsestafette Camino der Lage Landen van start gegaan vanuit het Limburgse Eijsden, Galder in Brabant en Sluis in Zeeland op weg naar St.-Jacobiparochie.

De aankomst is vanaf 13.00 uur bij De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie op woendag 25 juli, de naamdag van Sint Jacobus.
Deze middag is er een Jacobsfestival met muziek, de première van de documentaire over pelgrimeren en de Friese landschappen, een pelgrimsmaaltijd en er is een vesper, een pelgrimsdienst georganiseerd door de Protestantse Gemeente.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.santiagoaanhetwad.nl