Koren en korpsen van het Bildt presenteren zich ook weer in 2018

U bent van harte uitgenodigd! De toegang is gratis!

Aanvang 15.00 tot 18.00 uur en 19.00 tot 22.00 uur

IMG 3911
Regina Albrink b2018-01-28-ReginafotoTheoNoortehaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten gegeven in binnen- en buitenland.

Samen met de acteur Klaas Hofstra geeft ze al 15 jaar theatervoorstellingen over componisten zoals Chopin en Liszt. Eind 2016 is de nieuwste productie Beethoven vs Beethoven in première gegaan. Haar spel wordt omschreven als parelend, schitterend & hypnotiserend.

Ze zal o.a. de overweldigende 'Sturm' sonate van Ludwig van Beethoven ten gehore brengen en van haar lievelingscomponist Frédéric Chopin staan het bekende 2e Scherzo en Nocturnes op het programma.

Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje
INFORMATIE

Foto: Theo Noort

Kom op zondag 14 januari naar het nieuwjaarsconcert van muziekscholen Ritmyk en Muzarthe!

Met het optreden in De Groate Kerk wordt de nieuwe gemeente Waadhoeke welkom geheten. Diverse groepen en ensembles van Ritmyk en Muzarthe treden die middag op tijdens 'Welkom Waadhoeke met Muziek'. Ook het Fries Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) onder leiding van Syde van der Ploeg doet mee.

Namens Ritmyk zijn een fluitensemble (onder leiding van Gonny
Roelofsen) en het Goedhoutensemble (onder leiding van Stella Boggia) van de partij. Muzarthe is met een popband (onder leiding van Wim de Vrij) en een volwassenensemble (onder leiding van Jan van der Goot) aanwezig.

Gratis entree

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.ritmyk.nl en op www.muzarthe.nl

Het Leeuwarder Salonorkest Sinnema speelt op zondag 7 januari in De Groate Kerk een nieuwjaarsconcert.
Het wordt een luchtig concert; een walsje, musicalmuziek, pop, een beetje Jazz met zang van Ineke Dijkstra. Ineke treedt ook op met gitarist Lennard Fopma. Het orkest staat onder de bevlogen leiding van Nynke Jaarsma.

Salonorkest Sinnema mag zichzelf het oudste salonorkest van Nederland noemen. Het is in 1918 door Leendert Sinnema opgericht en droeg de naam Kamermuziekvereeniging Leeuwarden. In de oorlog werd Sinnema vanwege verzetswerk opgepakt en omgebracht. Als eerbetoon aan hem kreeg het orkest na de oorlog de naam Salonorkest Sinnema.

SalonorkestSinnema-Lenus-van-der-Broek
Foto: Lenus van der Broek

Het orkest begon met wat strijkers, een trompet, een trombone en een xylofoon. Met de jaren zijn er ook fluiten, een hobo, klarinet, fagot, hoorn en saxofoons bijgekomen, de xylofoon is door een drumstel vervangen. Het orkest bestaat momenteel uit 20 leden en staat onder leiding van de bevlogen dirigente Nynke Jaarsma.

Omdat we proberen telkens met onze tijd mee te gaan, muziek te spelen die jong en oud aanspreekt, daarom bestaat het orkest al zo lang, aldus een orkestlid. In 2018 gaat het orkest zijn 100ste verjaardag groots vieren.