Archief
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
2018-07-28-Peterdegrotefestival

1918 – 2018: Claude Debussy 2


Voorafgaand aan het concert vindt een wandeling plaats rondom St.-Jacobiparochie en de dijk met aansluitend een diner bij restaurant De Zwarte Haan. Dit arrangement begint om 16.00 uur bij De Groate Kerk.

Prijs concert € 24,-
Prijs concert incl. arrangement € 57,-

Aanvang concert 20.15 uur
Meer informatie kunt u vinden op www.peterdegrotefestival.nl
Reserveren kan via www.peterdegrotefestival.nl - 050-5951306 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Logo-Santiago-aan-het-Wad


Zaterdag 3 februari jl. is de pelgrimsestafette Camino der Lage Landen van start gegaan vanuit het Limburgse Eijsden, Galder in Brabant en Sluis in Zeeland op weg naar St.-Jacobiparochie.


De aankomst is vanaf 13.00 uur bij De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie op woendag 25 juli, de naamdag van Sint Jacobus.
Deze middag is er een Jacobsfestival met muziek, de première van de documentaire over pelgrimeren en de Friese landschappen, een pelgrimsmaaltijd en er is een vesper, een pelgrimsdienst georganiseerd door de Protestantse Gemeente.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.santiagoaanhetwad.nl


Het was in 2008, dat de bekende dirigent Gerrit Heeringa met 12 muzikanten een orkest oprichtte met als standplaats Leeuwarden. Twee jaar later waren bijna alle secties bezet en kwamen de muzikanten uit alle delen van Fryslân. Helaas overleed Gerrit in 2010 aan een ernstige ziekte. Met de vraag of het Hafabra orkest na zijn zijn overlijden zijn naam mocht dragen, stemde hij in. Zijn dochter Saskia Heeringa volgde haar vader op als dirigent, maar door drukke werkzaamheden moest zij na een jaar het stokje er bij neerleggen.

Het Gerrit Heeringa Orkest viert dit jaar haar 10 jarig bestaan o.l.v. Menno Haantjes. Bekend als dirigent van o.a. Eendracht maakt Macht uit Aldegea (W) heeft hij zijn sporen ook bij Aurora in St.-Jabik achter gelaten. Velen zullen hem daarvan nog kennen.

2018-03-24-GerritHeeringaOrkest
Bijzonder is dat het 10-jarig jubileum samen gevierd wordt met Saskia Heeringa met de muziekgroep "Redlok". Afwisselend met het GHO zal deze groep bestaande uit Saskia en haar kinderen een muzikale bijdrage leveren met een Keltisch tintje, Elvis Presley en bekende pop. Dit alles begeleid met vioolspel, zang, mandoline en piano en niet te vergeten "dans". Alles als een hommage aan Gerrit Heeringa: dirigent, oprichter van het Geert Heeringa Orkest  heit en pake van "Redlok".

Aanvang 20.00 uur
Entree € 5,00 voor volwassenen en kinderen
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje INFORMATIE

Onder bovenstaande titel komt Hindrik van der Meer uit Jorwert op 18 maart 's middags met een zeer afwisselend programma vol muziek, poëzie en verhalen naar De Groate Kerk.

Hij neemt ons vertellend, zingend en spelend mee in een reis door zijn leven. Wij maken kennis met zijn grote repertoire aan kinderliedjes, gedichten, kerkliederen en musicals.

2018-03-18-HendrikvdMeer
Ook de literaire en de muzikale bustochten en de tijd dat hij en zijn vrouw Beitske doorbrachten in Papoea (het voormalige Nederlandsch Nieuw Guinea) worden aangestipt en als vanzelfsprekend wordt er met elkaar gezongen.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden onder het kopje INFORMATIE

logogroatekerk 
Kultureel Sintrum De Groate Kerk
Oosteinde 1
9079 KZ St.-Jacobiparochie
0518-491700 b.g.g. 0518-401512
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.