Kom op zondag 14 januari naar het nieuwjaarsconcert van muziekscholen Ritmyk en Muzarthe!

Met het optreden in De Groate Kerk wordt de nieuwe gemeente Waadhoeke welkom geheten. Diverse groepen en ensembles van Ritmyk en Muzarthe treden die middag op tijdens 'Welkom Waadhoeke met Muziek'. Ook het Fries Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) onder leiding van Syde van der Ploeg doet mee.

Namens Ritmyk zijn een fluitensemble (onder leiding van Gonny
Roelofsen) en het Goedhoutensemble (onder leiding van Stella Boggia) van de partij. Muzarthe is met een popband (onder leiding van Wim de Vrij) en een volwassenensemble (onder leiding van Jan van der Goot) aanwezig.

Gratis entree

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.ritmyk.nl en op www.muzarthe.nl

Het Leeuwarder Salonorkest Sinnema speelt op zondag 7 januari in De Groate Kerk een nieuwjaarsconcert.
Het wordt een luchtig concert; een walsje, musicalmuziek, pop, een beetje Jazz met zang van Ineke Dijkstra. Ineke treedt ook op met gitarist Lennard Fopma. Het orkest staat onder de bevlogen leiding van Nynke Jaarsma.

Salonorkest Sinnema mag zichzelf het oudste salonorkest van Nederland noemen. Het is in 1918 door Leendert Sinnema opgericht en droeg de naam Kamermuziekvereeniging Leeuwarden. In de oorlog werd Sinnema vanwege verzetswerk opgepakt en omgebracht. Als eerbetoon aan hem kreeg het orkest na de oorlog de naam Salonorkest Sinnema.

SalonorkestSinnema-Lenus-van-der-Broek
Foto: Lenus van der Broek

Het orkest begon met wat strijkers, een trompet, een trombone en een xylofoon. Met de jaren zijn er ook fluiten, een hobo, klarinet, fagot, hoorn en saxofoons bijgekomen, de xylofoon is door een drumstel vervangen. Het orkest bestaat momenteel uit 20 leden en staat onder leiding van de bevlogen dirigente Nynke Jaarsma.

Omdat we proberen telkens met onze tijd mee te gaan, muziek te spelen die jong en oud aanspreekt, daarom bestaat het orkest al zo lang, aldus een orkestlid. In 2018 gaat het orkest zijn 100ste verjaardag groots vieren.

2017-12-17-DSCDe Bliid Boadskip Sjongers; in 1974 opgericht en vanaf het 1e begin was duidelijk dat de naam ook tegelijkertijd een boodschap met zich mee droeg. Het brengen van It Bliid Boadskip.

Op dit moment bestaat het koor uit ca. 30 personen en wordt begeleid door hun vaste pianiste Gelske Bergsma. Een bijdrage leveren in een kerkdienst en het zelf opzetten van themadiensten zijn vaste ingrediënten tijdens een seizoen. Tevens vinden ze het bijzonder om concerten te organiseren zoals afgelopen voorjaar met het Frysk Hoorn Trio.

2017-12-17-Crescendo

Fanfare Crescendo; opgericht in 1930 als Christelijke Muziekvereniging Crescendo met slechts 14 leden. Na ruim 80 jaar nog steeds springlevend! De laatste jaren onderscheidt deze fanfare zich door het organiseren en uitvoeren van bijzondere concerten (gebaseerd op o.a. films). In 2011 werd Crescendo Nederlands kampioen in de 5e divisie.

Het kerstconcert van de Bliid Boadskip Sjongers en Fanfare Crescendo staat onder leiding van Wim Dijkstra!