Het koor "De Bútsoekers" is inmiddels 13 jaren jong en begon ooit als shantykoor en had dus ook een daarbij passend repertoire. Hun eerste CD met als titel: "Met 'e kop yn'e wyn" bevatte dan ook vrijwel alleen shanty en sea songs. Op hun CD nummer 2 getiteld "Nybút", staan al een aantal andere nummers en zo werd de koers langzamerhand bijgesteld en heeft het koor dan ook de aanhef shantykoor laten varen. Hun hedendaagse repertoire bevat Engelse en Ierse ballads, maar ook nummers van artiesten zoals John Denver, Udo Jurgens, Elvis Presley, Everly Brothers, Louis Amstrong, Jim Reeves, The Cats en vele anderen.

De nieuwe naam: "De Butsoekers, een koor vol muziek" dekt dan ook veel beter de muzikale lading van vandaag de dag.

2017-04-23-Butsoekers-Mw.B.WadmanFoto: B. Wadman
Entree € 10,00 voor volwassen, kinderen tot 16 jaar gratis
2014-11-21Hanze-logo
Op vrijdag 21 april is er weer een prachtig lenteconcert in De Groate Kerk uitgevoerd door studenten van het Prins Claus Conservatorium.

​Het programma is gevarieerd met een koperensemble onder leiding van de Deense dirigent en trombonist Niels-Ole Bo Johansen en met een strijkorkest onder leiding van dirigent en violist Chris Duindam. Solist is Dana de Vries, celliste en alumna van het Prins Claus Conservatorium.

Een mooi en toegankelijk concert met werken van o.a. Mozart, Vivaldi, Brahms en Davis.

Entree € 10,00
Voor meer informatie en reserveren kunt u kijken op de website van
Hanzehogeschool Prins Claus Conservatorium
Het Haydn Jeugd Strijkorkest, opgericht in 1989, is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest staat onder leiding van Jan-Ype Nota en is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. Toelating tot het Haydn Jeugd Strijkorkest is mogelijk na een auditie. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt het jong talent training in samenspel en begeleidt de leden zo mogelijk tot het niveau van de muziekvakopleiding.

2017-04-02-HJSOFoto: Jeroen van Kooten

De leden van het orkest zijn afkomstig uit Noord-Nederland. Het orkest repeteert in de stad Groningen. Veel leden zijn tevens toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Het Haydn Jeugd Strijkorkest biedt jonge strijkers de mogelijkheid om hun muzikale ontwikkeling te verbreden naar de specifieke strijkersklank en speeltechniek in ensembleverband, tijdens repetities, studieweekenden, Cd-opnamen en concerten. Per seizoen worden ongeveer 20 concerten gegeven, deels in Nederland en deels in het buitenland tijdens de jaarlijkse concertreis in de zomer. Deze reis is in vele opzichten de climax van het seizoen. Het orkest maakte eerder meer dan twintig concertreizen naar vrijwel alle landen van Europa, naar de Verenigde Staten van Amerika, de Nederlandse Antillen en afgelopen zomer naar Suriname.

Het orkest laat de jonge musici kennismaken met alle facetten van het repertoire door naast traditionele klassieke en romantische werken ook barokmuziek, hedendaags repertoire en cross-overs te programmeren. De programma's van het Haydn Jeugd Strijkorkest zijn altijd avontuurlijk, zowel voor de orkestleden als voor het publiek. In het verleden werd bij het orkest gesoleerd door op dat moment nog onbekende jonge musici zoals de violisten Janine Jansen, Sonja van Beek, Simone Lamsma, Marlene Hemmer, Nadia Wijzenbeek, Birthe Blom, Lisa Jacobs en vele anderen.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest dankt haar succes mede aan een uitgekristalliseerde succesformule. Ieder jaar wordt het orkest verjongd met nieuwe leden die niet willen onderdoen voor het zittende team. Dat is hard werken, maar het lukt. Al meer dan 25 jaar!

Entree € 10,00 voor volwassen en kinderen tot 16 jaar grati
s

www.hjso.nl
2017-03-19-logo-H2002tekstOp zondagmiddag 19 maart 2017 zal Harmonie 2002 zijn jubileumconcert houden, een mix van instrumentale muziek en zang. Harmonie 2002 en Elske DeWall zullen deze middag verzorgen en dat belooft een boeiend geheel te worden.

Het is al weer het derde lustrum voor de Harmonie, opgericht in 2002. Het orkest is provinciaal gericht en de muzikanten komen uit alle windstreken van Friesland. Elke maandagmiddag komen zij bij elkaar in MFC De Wjukken in Mantgum om onder leiding van dirigent Bernhard van der Wal uit Joure de muziek eigen te maken.

Met jong enthousiasme treedt het seniorenorkest regelmatig op in diverse plaatsen in geheel Friesland en dit keer in St.-Jacobiparochie!

Elske DeWall is singer- songwriter en geen onbekende in en buiten Friesland. Op 9 jarige leeftijd begon zij met saxofoon spelen en in 2004 begon ze haar studie voor zangeres aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Zij ontwikkelde zich tot een veel gevraagde zangeres, trad in 2007 op tijdens het Fries Popgala, in 2008 o.a. met Syb van der Ploeg en in 2009 verscheen haar eerste single 'Come see the end in me'. Daarnaast stond ze in 2011 met de Britse zanger Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op North Sea Jazz. In het voorjaar 2012 stond Elske DeWall naast Lionel Richie in het RTL4-programma Life4You. Begin 2016 kwam haar 3e album 'Velvet soldier' uit.
In The Passion 2017 zal Elske op 13 april de rol van Maria vertolken.

Deze middag zal een bijzondere muzikale ontmoeting worden met het jubilerende orkest Harmonie 2002 en zang/gitaar van Elske DeWall, een samenwerking die je niet mag missen!

Entree € 10,00 voor volwassen en kinderen tot 16 jaar gratis

Zie voor meer info en kaartverkoop www.h2002.nl en www.elskedewall.com