Colori Ensemble speelt vernieuwd en vernieuwend repertoire

Het programma van het Colori Ensemble op zondag 21 mei in De Groate Kerk bevat een mooie mix van het gouden repertoire van Russische componisten en een kersverse compositie van Friese bodem. De Schilderijen van een Tentoonstelling van Moessorgski en delen uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski hoort u in een tussenvorm van de piano- en orkestversie zoals die nog niet eerder heeft geklonken. Spectrum a 4 is de titel van het werk dat Sipke Hoekstra heeft gecomponeerd voor en in opdracht van het ensemble. Een spectaculair werk dat een beroep doet op het uiterste kunnen van de ensembleleden qua samenspel, kleuring en techniek. Zowel de arrangementen als de nieuwe compositie gaan in de meimaand in première.

Colori Ensemble
Rianne Jongsma (fluit), Wilma Jongsma (hobo), Arjan Jongsma (marimba) en Robert Poortinga (piano) studeerden/studeren aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Long Island Conservatory in New York. Ze wonnen individueel belangrijke prijzen bij het Prinses Christina Concours, Stichting Jong Muziektalent Nederland en de Young Classical Virtuosos of Tomorrow Competition.

2017-05-21-ColoriEnsemble-JelleVisser-I Foto: Jelle Visser

Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Het betekende het eerste werk voor deze unieke instrumentencombinatie. Met deze compositie was het ensemble in 2013 te zien en te horen in Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf die tijd hebben meerdere componisten werken aan het ensemble opgedragen, waaronder Peter Visser en Sipke Hoekstra. Naast het hedendaagse repertoire speelt het ensemble arrangementen van werken van componisten als Ravel, Debussy, Moessorgski en Tsjaikovski. De leden van het ensemble treden ook in kleinere bezetting voor het voetlicht waardoor concerten van het Colori Ensemble veel afwisseling bieden.

In samenwerking met het Frysk Muzyk Argyf kwam in 2015 de CD "Colori miti" tot stand voor het label Aliud Records. Een eerdere CD werd in eigen beheer geproduceerd in samenwerking met Studio Soundfarm en bevat klassiek repertoire in voornamelijk kleine bezetting. Het Colori Ensemble was in het najaar van 2015 te beluisteren op Radio 4 in de programma's Muziekwijzer en Opium op 4. In 2016 verzorgde het ensemble lunchconcerten in de Nieuwe Kerk Den Haag en de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Entree € 10,00 voor volwassen, kinderen tot 16 jaar gratis

www.coloriensemble.com