Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht op initiatief van Bouwe Dijkstra, koordirigent, en Dirk S. Donker, organist van de Martinikerk in Sneek. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.
Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen van het MJKS vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs).
In aanvulling op hun deelname aan repetities en concerten krijgen alle kinderen zangles en algemeen muzikale vorming (noten leren lezen, muziekkennis vergroten). Aan de koorschool is een zangpedagoge verbonden, mevr. Sippie Broersma. Zij verzorgt samen met dirigent en artistiek leider Trevor Mooijman de zang- en AMV-lessen.