Het Cantoor bestaat 5 jaar!
Voor deze gelegenheid zijn er een aantal uitdagende, voor het koor nieuwe, zangstukken uitgezocht. Wat te denken van de door Johan Bijhold voor koor bewerkte opera 'De Jonkerboer' van de Friese componist Paulus Folkertsma. Of van 'Jabberwocky' van Sam Pottle? De tekst van Lewis Carroll is hierbij overigens een eigen Nederlandse 'vertaling': De Blaubilgruwel! Of van het wonderschone 'Drömmarna' van Jean Sibelius?

Natuurlijk is een jubileum ook een mooi moment om (muzikaal) terug te kijken. Van Hanns Eisler kunt u 'Litanei vom Hauch' en 'Lied einer deutschen Mutter' horen. Maar ook 'Libera' van de Hongaar Lajos Bárdos, 'Sleep' van de Amerikaan Eric Whitacre en 'Die Nacht' van de Oostenrijker Franz Schubert. Natuurlijk ontbreekt ook hun 'eigen' Jetse Bremer niet. Uit zijn omvangrijke lijst met werken deze keer 'Het meisje van kantoor'.
2018-11-03-HetCantoor-Gerard-Janssen
Foto: Gerard Janssen

Celliste/lame sonorespeelster Annette Scholten en pianiste Nanke Flach gaat 't koor bij enkele stukken begeleiden. Bovendien gaan ze enkele mooie intermezzi spelen. Met Annette hebben wij enkele jaren geleden al een aantal concerten gedaan. Aan deze uitvoeringen denken wij nog steeds vol blijdschap terug. Annette speelde toen o.a. 'Angelo' op de lame sonore (zingende zaag). Dit werk is speciaal voor haar geschreven door onze eigen dirigent, Tjalling Wijnstra. Uiteraard is dit prachtige stuk muziek ook nu te horen.

Entree € 12,50
Kaartverkoop: www.hetcantoor.nl