Eeuwe2014-09-21Eeuwe-Zijlstra Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses, waaronder bij Hans Haselböck en Anders Bondeman.

Eeuwe is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen, waar hij het Hinszorgel bespeelt, en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk.

Hij verzorg
t regelmatig concerten op het orgel in Krewerd dat wereldwijd gezien tot de zeer weinige nog bespeelbare orgels uit de late Middeleeuwen behoort. Ook is hij de vaste bespeler van het enige concertorgel in Noord-Nederland: het orgel in de grote zaal van het cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

2018-09-30-Tryntsje
Tryntsje Vogel is opgegroeid in Minnertsga. Ze is op haar 9e begonnen met saxofoon spelen, de diploma's A t/m D behaald bij Muziekschool het Bildt. Deze hobby is uitgegroeid tot haar grote passie.

Tryntsje speelt bij de fanfare van CMV 'Oranje' Minnertsga. Daarnaast heeft ze al een aantal keren meegewerkt als soliste bij orgelconcerten, en andere orkesten geholpen tijdens optredens en conco
ursen.

Ze wordt nog steeds uitgedaagd door moeilijke solo's en het samen spelen met professionele muzikanten. Hierdoor blijft ze zich ontwikkelen.