Regina Albrink b
2018-01-28-ReginafotoTheoNoort
ehaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados. Ze heeft inmiddels vele concerten gegeven in binnen- en buitenland.

Samen met de acteur Klaas Hofstra geeft ze al 15 jaar theatervoorstellingen over componisten zoals Chopin en Liszt. Eind 2016 is de nieuwste productie Beethoven vs Beethoven in première gegaan. Haar spel wordt omschreven als parelend, schitterend & hypnotiserend.

Ze zal o.a. de overweldigende 'Sturm' sonate van Ludwig van Beethoven ten gehore brengen en van haar lievelingscomponist Frédéric Chopin staan het bekende 2e Scherzo en Nocturnes op het programma.

Foto: Theo Noort